The Indispensable Principles of Designing Complex – тренингът, който Дийн Шустър направи за UX Academy показа как да се справяме с ограничения в проектирането на сложни интерфейси и данни за опитни и взискателни потребители.

Участниците научиха техники, които работят и влизат в употреба веднага, за да правят сложните дигитални продукти ефективни, интуитивни и лесни за използване. Лекторът сподели какво е фундаментът, изкуството и науката да се създават силни потребителски преживявания, и това е да бъдем в постоянна връзка с потребителите.

Ето с какви впечатления и желания останаха участниците:)

Какво ви хареса?

Имаше много практически примери и обяснения към тях.
Професионализмът на Дийн.
Лекторът беше забавен и интелигентен, примерите бяха добре подбрани, обхвана основните неща.
Дискусията и критиката на dashboard-ите.
Беше ми полезно, научих нови неща, които ще приложа в работата си.
Дори и онлайн имаше настроение от лектора, броя на участващите беше ок. Имаше доста ясни примери и добри насоки, които веднага можем да приложим в работата си.

Какво не ви хареса и може да се подобри?

Да не е онлайн събитие :D, но това не е нещо което можем да променим.
Много бързо свърши.
Да се увеличи времето, за да може да се говори по-задълбочено по точките.

Исках още 🙂
Една идея да беше по-интерактивно и да бъдем въвлечени в обща работа, освен само да слушаме и гледаме 🙂

Какво си взехте от обучението ще приложите директно в работата си?

Има доста неща над който да помислим и да приложим, но най-вече разбирането за напреднал потребител, как мисли той и как се различават неговите нужди от нормалния потребител.
Доста неща. Но най-важното е, че всички важни дизайн решения ще се опитаме от сега нататък да валидираме с нашите потребители.
Да търся контакт и обратна връзка с крайните потребители, често това се пропуска или се модифицира през призмата на всички изпълнители по веригата на разработването на продукта.
More sometimes is more, but optimized according to advanced users’ needs. Keep fonts readable when small, avoid large headings and save space from navigation for the most important stuff, color should almost always carry a meaning, careful with overcrowded and over-colored\contrasted interface. Watch users, shadow users for days, test with users.
Техниките за представяне на сложни данни.

Не пропускайте следващите обучения на Лукрат: