Борил Караиванов е главен дизайнер на студио „Функция и форма“ към Би Ес Ейч (www.bsh.bg) и човекът, който заедно с екипа си стои зад корпоративната идентичност на Лукрат.

Той признава, че идеите му идват, когато слуша внимателно хората, по чиито проекти работи. А след това оставя въображението му просто да види най-добрата идея.

Борил често оглежда със здравословна доза скептицизъм собствените си хрумвания в дизайна и понякога дори възпира въодушевлението на клиентите при раждането на идеите, за да осмисли нещата от всички страни и да ги погледне и с окото на потребителя.

Вярва, че силната корпоративна идентичност се получава, когато не само дизайнерът, а и другата страна – клиентът или потребителят – участват в нея – “независимо дали чрез закачка с визията, или пък като му дадем инструмент, с който самият той да я определя”.

Обича да вижда потенциални възможности за промяна във всеки свой проект. “Ако някои дизайнер каже, че е направил чудо невиждано и няма желание всеки ден да промени дори детайл в нещата, които е правил, той …не е дизайнер”, усмихва се Борил.

Повече за идеите на неговия екип около изработването на корпоративната идентичност на Лукрат, вижте във видеото по-долу.


2 comments

  1. Страхотно 🙂 Май мина доста време откакто ползвате новата идентичност, но браво, че сте направили клипчето. Много полезно и интересно!

  2. georgivarказа:

    корпорация лукрат 😉

    хубаво видео.

Коментарите са изключени.