Димитър Симов (Джими)

Уменията и опитът му са в областта на ползваемостта, проектирането на потребителско взаимодействие и интерфейси, осигуряването на качество и потребителска документация. Oт 2000 г. работи за популяризирането на ползваемостта в България.

Участвал е в множество софтуерни и IТ проекти като проектант и консултант. Проектирал е интерфейса и взаимодействието на продукти като система за билинг, софтуерна система за уравление на контактите (CRM), система за онлайн обучение, система за електронно банкиране и други.

Създава и води курсове по писане на потребителска документация, създаване на ползваеми продукти, писане за уеб, тестване на софтуер.

Лектор и участник в журито на различни уеб конкурси.

Завършил е Американсия университет в България, специалност изследвания на Югоизточна Европа. Учил е когнитивна наука в Нов български университет.

Професионално, Джими е специалист по ползваемост и проектант на взаимодействия и интерфейси. Занимава се с развой на информация от 1997 г. Оптимист, който все още вярва, че софтуерът може да бъде ползваем.

Започва кариерата си като документатор. Пише документация, за да обяснява на хората как работи софтуерът и как се очаква те да го ползват. Сега помага на компании да правят софтуер, който хората могат да ползват без указания.

Разделя времето си между SAP и Лукрат. В SAP се грижи екипите и ръководството на SAP Business Technology Platform да знаят какво мислят и искат потребителите. В Лукрат консултира клиенти и развива продуктите за потребителски проучвания U Тest It и Participants.bg.