Съвместно със Световния ден на ползваемостта Лукрат представа семинара Опазване на околната среда чрез лесни за ползване информационни технологии.

Датата е 12 ноември. Специален гост е Ерик Райс. А ранното записване е с голяма отсъпка.

Включете се. Ще бъде яко събитие.


Семинарът е част от ежегодната инициатива Световен ден на ползваемостта (World Usability Day), която показва как технологиите, може да станат по хуманни.

Случва се всяка година на втория четвъртък на ноември. По цял свят се провеждат верига от събития на тема ползваемост. Напомнят, че технологиите трябва да са лесни и достъпни, защото служат на нас – хората, а не ние на тях.

Тази година е 5 годишният юбилей на иницитивата Световен ден на ползваемостта, а темата е Проектиране за един екологически устойчив свят (Designing for a sustainable world). Ползваемите продукти помагат да се опазват ресурсите на планетата.

Семинара на Лукрат

Предизвикателството, което стои пред всички нас е как да моделираме информационните технологии така, че да са лесни за ползване, но и щадящи околната среда.

  • Как ползваемостта се вписва и влияе на нещата, които правим и проектираме?
  • Как сайтовете биха могли да бъдат все по-оптимизирани и ползваеми спрямо потребителите, за да изразходват по-малко електроенергия?

Ще се запознаете с идеите и практиките на хора, икони в бранша ползваемост и дизайн. Ще научите как те посрещат предизвикателството и ще почерпите идеи как вие да го правите. Потвърдени лектори към момента са

  • Ерик Райс, председател на конференцията ЮроАйЕй (EuroAI Summit) и изпълнителен директор на ФатДАКС Груп (FatDUX Group), Дания
  • Борил Караиванов, БиЕсЕйч (BSH), България

Предложете лектор или тема. Напишете името на човека, фирмата, в която работи и защо искате да бъде лектор. Или предложете тема, която ви вълнува.


Станете част от Световния ден на ползваемостта в България 2009

12-ти ноември, четвъртък, 2009 г.
София или онлайнБъдете част от енергията за каузата Опазване на околната среда чрез лесни за ползване информационни технологии.

Регистрирайте се до 19 октомври и спечелете отстъпка за Ранна регистрация.

Всички сме съпричастни с темата, защото каузата и апелът са да проектираме с отговорност към ресурсите на планетата, за устойчив свят.