„Без Лукрат нямаше да намерим баланса между нашата експертна позиция и това, което потребителите търсят на сайта ни” – разказва Веселина Николова от „Огра”. Тя признава, че преди работата си с екипа на Лукрат, клиентите й не са стигали никак лесно до същността и услугите, които предлага и извършва фирмата. Когато екипът им решава да направи редизайн на сайта си- с ново лого и с нова концепция, тя започва да търси информация в интернет, попада на услугите на Лукрат и остава много впечатлена.

Притесненията преди началото на проекта, са свързани с цената, „която в ситуация на криза, се оказва определяща за даден избор”, обяснява Веселина Николова, но пък получава много добри аргументи за ползата от тази инвестиция, която напълно се оправдава впоследствие.

От Лукрат пристигат „страхотен доклад и оценка на сайта и тест и интервюта сред потребители, които показват важни резултати”, смята Веселина. Прекалената документация и терминология, затрудняват клиентите. Хората не желаят да четата много, за да стигнат до нужната информация, искат по-прост, лесен и бърз достъп до нея – това на пръв поглед са очевидни неща, но когато излизат като резултат от тестове с клиенти, тежестта им е друга.

„В следващите 3-4 години е много важно как ще работим с хората в интернет, защото всичко се случва там” – категорична е Веселина Николова – затова услугите на Лукрат по ползваемост са не просто препоръчителни, биха казала – задължителни са за всяка фирма, която работи и чрез интернет”.
Повече – във видеото тук.