За работилницата

Макар да свързвате термина „обектно-ориентиран“ с програмирането, в работилницата няма да си говорим за код. Философията OOUX (Обектно ориентиран UX) не е пореден моден тренд, a добре забравенo старo знаниe, което отново набира популярност. Чрез него нареждането на продуктовия пъзел започва първо с разнищване на проблема през призмата на обектите. Методът е пресечна точка между проучването и фазата на дизайн.

Запретнете ръкави и се пригответе за обектно-ориентиран дизайн, който ще разшири перспективите Ви за изследване на потребителското изживяване.

Обучението ще продължи 6 часа, включвайки почивките.

Не си приготвяйте лаптопи – ще се потопим в дизайнерска работа със стики-ноутс и хартиено прототипиране.

Какво ще научите?

  • Как стратегически да прилагате обектно-ориентираният (OOUX) подход в дизайна. Какво са обектите и как взаимодействат помежду си.
  • Как да решавате комплексни проблеми като започнете от лексиката.
  • Как да комуникирате ефективно идеи като използвате общ език и взаимодействате с различните нива на екипа (програмисти, мениджъри, клиенти, стейкхолдъри, дизайнери).

Какво обещаваме?

Работилницата комбинира практика с теория. Ще видите примери с анализи на реални продукти, а след това ще бъдете разделени по групи. Работата ще бъде върху конкретен казус, който да се реши до ниво low-fidelity прототип.

След края на курса ще разполагате с най-добрият метод за дизайн и работа в екип. Ще получите насоки и темплейти, за да се чувствате по-уверени и за да започнете веднага прилагането на OOUX в ежедневната си работа.

За кого е подходяща работилницата?

Еднакво подходящ е за професионалисти и начинаещи в дигиталния дизайн, а също и за хора с интерес в UX-a и продуктовия дизайн.

Обектно-ориентиран UX дизайн

Делянка Сиракова

Делянка е сертифициран OOUX стартег и страстен практик на обектно-ориентираният подход в дизайна. Натрупала е опит като UX/ Product дизайнер в няколко водещи компании като Financial Times, SAP и Motion-Software. Интересува се от дизайн, който е ориентиран към потребителите, HCI, потребителски проучвания и когнитивни науки.

В свободното си време играе настолни игри с приятели, шие и рисува. Вдъхновява се от изследването на нови места и култури, разходките в планината и качественото време прекарано с любими хора.

Място на провеждане

СОХО, ул. Искър №4, София

Travelers' Map is loading...
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
Обектно-ориентиран UX дизайн
Обектно-ориентиран UX дизайн
Обектно-ориентиран UX дизайн
6 април 2023, 10:00 - 16:00 (четвъртък)
СОХО, ул. Искър №4, София