Устойчив дизайн за малки и големи

Кой решава бъдещето на нашата планета? Имаме ли все още възможност да повлияем на околната среда по един по-благоприятен начин? Аз, ти…., кой прави решителните стъпки в една или друга посока? Каква може да бъде ролята на дигиталния дизайнер в един такъв все по-заплашителен сценарий? От къде може да „откраднем“ знания и практики? Има ли едно нещо, което може да направим и да решим проблема със замърсяването веднъж и завинаги?

В тази сесия ще се опитам да дефинирам устойчив дизайн, какво значи за мен и какви проблеми решава, ще разгледам sustainable дизайна от различни гледни точки, ще споделя практики и примери, как действаме в Dell, както и какво може да направи всеки един от нас за едно по-чисто бъдеще.

Устойчив дизайн за малки и големи

Никола Велев

Никола е UX, UI и уеб дизайнер. През 2015 година започва своето обучение в НБУ, специалност Графично и пространствено проектиране. Успоредно с обучението работи с клиенти и изпълнява проекти за печатни материали. През 2016 година започва интересът му към web дизайна. Работи с по-големи клиенти по проекти, като онлайн магазини, сайтове тип визитка и др.

Продължава развитието си в UX и UI след като започва работа за startup компанията Perpetto, която се занимава с разработката на специализиран софтуер за онлайн магазини в чужбина и България. Създава малко студио за web design, заедно със съдружници, където разработват онлайн система за обучение и оценяване.

Има 4 години опит, като дизайн тийм лийд на мутидисциплинарен екип. В момента е UX/UI дизайнер в Dell. Един от големите му проекти е разработката на цялостната визия за Google Digital Garage.

24 януари 2023, 18:30 - 19:30 (вторник)
Онлайн

Запис от уебинара