На 10 и 11 март проведохме трeнинг Как да правим сайтовете лесни за ползване в нов формат. Направихме тренинга в 2 части, в два последователни дни:

През първия ден провокирахме участниците да проектират с Axure и да помислят за профила и изискванията на потребителите:-))). Показахме как да „строят“ ползваеми информационни архитектури чрез метода на свободна категоризация (card sorting).

Вторият ден беше посветен на тестване за ползваемост с потребители. Участниците бяха въвлечени в проектирането на дизайн за тестване с потребители, измисляне на сценарий и тестови задачи, провеждане и анализ на самото тестване.

Всички се справиха страхотно в планирането и провеждането на общо 3 теста:

  1. Тест на електронен магазин, www.peperuna.com
  2. 5-секунден тест на страница от сайта на СуперХостинг.БГ.
  3. Тест на сайт – www.uxsofia.com на мобилен апарат.

Повече снимки от тренинга вижте на страницата ни във Facebook.

Потърсихме мнението и впечатленията на участниците от новия формат. Ето и техния глас:–)))

 
 
 
 

Практическата насока на курса ми допадна. Също така неспирното общуване на лекторите с участниците в обучението ми помогна по-лесно да възприема и запомня поднесената теория. Би било чудесно, ако в течение на практическите задачи екипите се сменят, за да може всеки човек да е работил в повече екипи и да е общувал с повече хора. Уляна Арсова

Теоретичната част беше много добре илюстрирана с реални и лесно запомнящи се примери, които подпомагаха разбирането й. Харесаха ми и интересните и забавни практически занимания, както и груповите дискусии. Според мен формата като цяло беше много добър и успяхте да задържите вниманието на аудиторията през цялото време. Би било полезно да изказвате повече критика при предствянето на практическите задачи. Мария Велкова

Силно впечатление ми направиха теорията и примерите, свързани с подсъзнателното възприятие на потребителя. Също така ми допаднаха и разнообразните методи за провеждане на тестове, чрез които се разглеждат различни гледни точки на ползваемостта на продукта. Георги М.

Лекотата на провеждането. Усещането е като да си на тийм билдинг, с големи ползи. 🙂 Мартин Методиев

 
 
 
 
 

В края на втория ден предизвикахме участниците да се включат в конкурс като направят анализ на записите от един (или повече) от  3-те проведени тестове за ползваемост.

Ето наградите, които очакват победителите:

  • За най-добрите препоръки по ползваемост на електронен магазин www.peperuna.com ще осигурим 3 месечен курс по чужд език от Кабината.БГ
  • За най-добрите препоръки по ползваемост на www.uxsofia.com, ще дадем участие в семинара към UXSofia на 25 май.

Победителите ще обявим в края на март.

Следващи събития:

Искате ли да се научите да правите тестове с потребители?