Често на office@lucrat.net идват запитвания за оптимизиране на сайт или конкретна страница. Случаите си приличат, конкурентни сайтове се борят за потребителски трафик.

Предлагат еднакви продукти, на същата цена, но единият печели повече внимание и доволни клиенти. Едва ли ще чуете нещо ново от нас (повтаряме го на всички), че трябва да се тества с потребители, за да се проследи взаимодействието им със сайта. Това е най-ефективният и ефикасен начин за обратна връзка по всички нива на пирамидата на потребителско взаимодействие.

Един от най-често срещаните проблеми е с онлайн съдържанието. То или присъства частично, копи-пейстнато или преведено набързо от някъде, или е написано тромаво, трудно за разбиране и сканиране от хората. За да вземат решение за покупката на даден продукт, потребителите имат нужда от информация за него. Да, те сравняват цени, търсят промоции, но често цената не се оказва водеща и мотивираща, за да направят избор. Когато сайтът предлага добро взаимодействие и информация той изглежда по-надежден и професионален, съответно печели повече.

Вижте снимки от предишни издания на събитието във Facebook.

За пореден път ще направим формата Съдържание за уеб – на живо на 24 ноември. Имаме вече над 10 издания и всеки път се радваме на интерес и присъствие, както и на примерите, които оптимизираме.

Форматът за уеб не е лесен. Лесно е да се отнесеш и попаднеш в капана на собствената си терминология и организационна структура. Рано или късно започваме да губим усет за това как нашите потребители говорят и търсят нас и услугите ни. Това, че даваме съвети и можем да бъдем обективни за услугите на клиенти не означава, че ние на 100% предлагаме добро взаимодействие и ползваемо съдържание за услугите си:-). Ето защо, на поредното издание на Съдържание за уеб – на живо ще оптимизираме съдържание от сайта на Лукрат. Това ще бъде страницата за тестване с потребители.

Съдържанието за уеб ще ни разбие: нас или конкурентите, а вие може да се запишете за тренинга като ползвате код last за 100 лв. 180 с ДДС на: https://archive.lucrat.net/courses/content_for_web/