Едва ли има активен потребител, който да не ползва мобилни приложения.
Едва ли има човек, който да няма и положително и отрицателно взаимодействие с дадено приложение.

Скоро ми се случи вместо да повикам такси да се запиша за шофьор през приложението на една много реномирана и харесванa от мен компания.
Стана бързо, усетих се в края. Изпратиха ми съобщение за потвърждение, че са получили моята заявка и фирмата ще се свърже с мен :-). И се свърза, още на следващия ден, а аз обясних, че съм допуснала грешка, не искам да ставам шофьор, исках да ползвам друга услуга. Проявиха разбиране и снизхождение :-).

Взаимодействието през мобилни приложения е бързо и все по-предпочитано в сравнение с всяко друго взаимодействие, ако е проектирано, за да бъде лесно и кефещо за потребителите.

Хавиер Коелю е UX дизайнер и експерт в областта на мобилните приложения. Живее в Барселона и е работил по проекти за малки и големи компании като Telefonica, Zara, Yahoo! и FC Barcelona.
Слави се със завиден опит в проектирането на мобилни приложения. Споделя ги в книга Designing Mobile Apps, като съавтор.
С времето тя става задължително четиво за всички, които желаят да се потопят в света на проектиране на приложения за Android, IOS и Windows Phone.

Наред с творческата си дейност, Хавиер не спира да практикува и черпи вдъхновение от реалната среда, като прави обучения в редица европейски столици и страни от латинска Америка. Тренингът му е известен като Traveling Design с много упражнения и казуси от реална среда.

 „Дизайнът за мобилни устройства е относително нова специалност, за която все още няма достатъчно подготвени професионалисти.
Преходът от графичен или уеб дизайн не е гладък и не се случва плавно. Много специалисти се опитват да подредят добри практики в методология, която да помага в процеса на създаването на мобилни приложения и решава проблеми на потребителското взаимодействие. „

За Хавиер обаче, за да бъдат разбрани насоките те трябва да бъдат на база личен опит и работа по конкретен проект. Също така е важно да се набележат и инструментите, които могат да се ползват за проекта и бъде говорено човешки за тях.


Преди 2 седмици Хавиер направи тренинга в Португалия. Ето някои от мненията на участниците:
“Excellent. Very didactic and complete, also because you can find this kind of contents in other workshops or educational institutions.”, Eduard Kearney
“An objective, complete, different and updated workshop.”, Abel Quiroga
“Now I have the basic framework to design and develop an app, from the idea to the prototype.”, Alonso Morales

Следващият тренинг на Хавиер е в София на 22 и 23 октомври.
Може да се запишете с код blog за 280 400 лв. с ДДС на: https://archive.lucrat.net/courses/traveling_design/