Когато подготвяме тестване с потребители на сайт, първото, което искаме от клиентите си е да дефинират потребителите си и да ни кажат какво биха искали да правят на сайта им.

Наскоро наш клиент сподели:

„Те (потребителите) ще са като нас, знаят какво търсят и трябва да могат да се ориентират бързо и намерят връзките, които търсят“.:-))).

Това е абсолютно вярно твърдение, трябва да им е лесно, да намират бързо търсената информация, но дали потребителите са като нас? Май не съвсем:-))). Най трудно е да убедим клиентите си, че хората гледат, търсят и работят по различен начин онлайн и всеки опит да предвидим тяхното поведение е обречен, без да сме тествали.

Тестването за ползваемост е проучване, което ни дава ценна инфомация не само как се ползва продукта ни, но и материал за работа и подобрения месеци, а понякога и години напред. Това е най-ефикасният начин да разберете какви са проблемите, които потребителите ви срещат и да ги отстраните, а също така и какви са препоръките за развитие на вашия продукт или услуга. Винаги, когато имате съпротиви по този въпрос си задайте друг: „За кого е направен този сайт?” – отговорът ще ви помогне да вземете правилното решение:-))).

Тестът по ползваемост е и най-добрият начин да разберете какво е направено добре в сайта ви и работи за вашите потребители и за вас, а това е добре за бизнеса ви, защото потребителите ще остават по-дълго време на старниците ви и ще ползват с лекота услугите ви. Има и още причини, заради които си заслужава да тествате за ползваемост, прочетете ги:-))).

Това, което ни мотивира толкова да препоръчваме тестването е фактът, че дори и ние, експертите от Лукрат винаги сме изненадани от резултатите и поведението на потребителите онлайн, които са все по-добри и това си личи по сайтовете, които ежедневно всички ние ползваме – те предлагат все повече услуги онлайн.

Това, с което ще мотивираме вас да тествате е:

Промоционална цена от 1750 лв. 2500лв. до края на август за тестване с потребители!

И…не се бавете:-)))