Ние сме фирма. Често изпращаме оферти до корпоративни клиенти.
Стараем се да опишем подробно какво предлагаме и какво ще получат като резултат. Към всеки клиент се обръщаме индивидуално и в офертата са включени детайли от проекта, за който я подготвяме.
Правим подробна разбивка на цените, за да е ясно кое колко струва и има прозрачност. Това дава свобода на клиентите да се откажат от дадена стъпка и намалят цената.
Не забравяме да адресираме и оставим и наши контакти.

Шаблонът за оферта е примерен с примерени цени. 

 

 

 

 

 

Въпреки подробните описания, нашите клиенти имат въпроси, искат отстъпки или по-гъвкави решения. Не сме изчерпателни и се радваме на обратна връзка и коментари, защото това ни учи да бъдем по-добри. Като фирма се случва и често да получаваме оферти, от наши партньори и компании, с които работим и на които сме клиенти.
Като цяло те са ок и спазват всички правила на добрия бизнес етикет.

Има и изключения, затова решихме да споделим.
Как бихте реагирали като корпоративен клиент, ако получите подобно предложение за допълнителен абонамент и увеличаване на месечните ви разходи:-)?

Офертата е изпратена по имейл във формат Word.

 

Не сме обидени от това, че няма обръщение от типа на „Уважаема г-жо/г-не“.
Обидени сме от факта, че няма обръщение въобще, че няма внимание и грижа към дългогодишен, лоялен клиент, който съвестно си плаща сметките всеки месец и иска да ги увеличи.

Струва ни се, че не сме обгрижени добре като корпоративен клиент и сме получили неграмотно предложение.
Чудим се дали доставчикът на услугата би реагирал добре, ако получи от свой доставчик такава оферта.

Цените за корпоративни клиенти се оказаха по-високи от тези за индивидуални, с аргумента, че фирмите получават по-сериозен и бърз сервиз. Това не е така, никога не сме се радвали на добро обслужване, дано ни се случи в бъдеще:-).

Би било добре, когато се потребява повече да се ползват по-добри цени.

Оферта за индивидуални клиенти