Клиент съм на няколко банки. Ползвам активно интернет банкирането им.
Нямам особени предпочитания, но най-ми харесва мобилното банкиране и верифицирането с sms.
Всякаква друга сигурност ме напряга: токен устройство, подписи, джаджи, които трябва да нося и пазя и слагам в компютъра, за да направя плащане. Нося ги.

Смених карта маестро с виза. Това наложи да влезна в профила си в банка, който не съм ползвала досега. При онлайн плащане с картата системата ми поиска 3D верификация за сигурност.
На Начална страница 3 пъти се повтаря една и съща информация в различен формат.

 

 

 

 

Не разбирам каква е разликата между Потребител и Клиент и на двете пише моето име,  достъпно от 2 места. Приятно е.

 

 

В секция Сметки едната карта не съществува от години. Не пазя и мил спомен, защо  още е там.

 

 

 

 

В секция Карти едната карта е неактивна, нямам я, но не мога да я изтрия. Системата не ми дава такава възможност.

 

 

 

 

Като цъкна върху дадена сметка виждам много приятни инфографики и подробен анализ на профила на картата. Интерфейсът е статичен, нищо не се цъка, няма взаимодействие. Този екран е само за справка.

 

 

 

 

 

 

 

 

Озадачена и леко притеснена съм от червената точка под Блокирани суми. Защо пише 100%. Може ли да има 50% блокирана сума?

 

 

 

Понеже съм тук, за да създам 3D защита се връщам в началото. Виждам тази възможност.

 

 

 

 

„Изберете карта“ е полезна препоръка, когато вече съм я избрала на предишен екран.

 

 

 

 

 

 

 

Това с персоналните въпроси и отговори е голям кавър, който винаги забравям, но той ми го връща всеки път, когато паметта ми изиграе лоша шега и забравя паролите. Само парола върши работа и е достатъчно сигурно.

Системата не ме води по еднакъв начин при активация на втората карта. Прескача един екран, в който давам номер на карта, VVS код, ЕГН, както беше с първата.
Това ме кара да мисля, че съм пропуснала нещо и не съм сигурна дали съм защитила картата, която не е активна и не ползвам. Деактивирам.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сайтът не ме връща на екрана, от който съм тръгнала, а ме хвърля в секция 3D сигурност на карти. Аз пък очаквах да видя пак картите, едната активна, другата не.

 

 

 

 

 

Това искам да видя.

 

 

 

 

Цветът на връзките и бутоните в интерфейса е еднакъв с цвета на съдържанието. Това винаги помага да се полуташ и поостанеш по-дълго време в системата.

 

 

 

 

 

Решавам да излезна. Свърших за каквото дойдох.
На финала – анализ на поведението ми – това вече ме срази.Никога не ми е хрумвало, че мога да имам такъв спомен. Браво и жалко, че имам статистика за неудобното взаимодействие и загубеното си време.

 

 

 

 

 

3D верификация на карта за 14 минути.