Лукрат проведе поредното фирмено обучение Съдържание за уеб – на живо за ДЗИ.

В тренинга взеха участие 15 представители на компанията, ангажирани със създаването и оптимизирането на съдържание за сйата.
Обучението се проведе с реално съдържание от текущия сайт.
Лекторите, Николета Попкостадинова, Георги Варзоновцев, Генадий Воробьов и Борил Караиванов избраха да оптимизират Застраховка Комфорт за дома.

ДЗИ е в процес на редизайн и скоро очакваме с нетърпение нов сайт:)!
Благодарим на Ралица Георгиева и колегите й, които участваха активно в тренинга и ни изпратиха обратна връзка за него.

Как научихте за тренинга Съдържание за уеб – на живо?

Препоръчаха ни го други колеги, които вече бяха преминали тренинга.

 

Защо форматът беше нужен за служителите на ДЗИ?

Предстои разработването на нов корпоративен сайт на ДЗИ и съответно имахме нужда от професионални насоки как да преработим текущото съдържание на сайта ни в по-четлив и потребителски-ориентиран вид.

 

Какво споделиха участниците след обучението?

Че ключът към писането на атрактивни текстове за уеб е в опростяването на информацията, правилното форматиране и визуализация на елементите на дадена уеб страница.

 

Какво им хареса?

Практическите примери и работата с наше съдържание, което им помогна да си представят „теорията“ нагледно. Тъй като нашите служители са изключително навътре в застрахователната терминология и начин на изразяване, за тях беше важно някой страничен наблюдател да им подскаже как потребителят възприема информацията на сайта ни и да получат конкретни насоки как да подобрим виртуалната си комуникация с нашите бъдещи и настоящи клиенти.

 

Какво можем да подобрим?

Презентацията на тема „Оптимизиране за търсачки“ беше по-дълга и подробна от необходимото и не остана време за въпроси и упражнения.

 

С какво тренинга помага на всекидневната работа в ДЗИ?

Съветите, които получиха участниците, могат да се приложат не само при създаването на съдържание за уеб, но и при писането на рекламни материали, на официална кореспонденция… дори на лични мейли. Понякога, притискани от времето и многобройните задачи, не обръщаме внимание на правописа и пунктуацията, а вие ни припомнихте колко са важни те при онлайн комуникацията. Благодарим за което:).

Текущо, всички препоръки са приложени и страница застраховка Комфорт за дома е оптимизирана.
Браво на ДЗИ, чудесна работа и мотивация да бъдат максимално разбираеми и полезни за потребителите!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На 9 и 10 юни 2021 провеждаме онлайн тренинг Съдържание за уеб за електронни магазини, за всички, които искат да подобрят уменията си онлайн.

С радост ще организираме обучение за вашите колеги или служители.
Свържете се с нас на: 0886 45 56 23 Ангелина и 0885 909 357 Ирина или ни пишете на: office@lucrat.net