На 15-ти май се случи поредното издание на Съдържание за уеб – на живо.
Тренингът е за оптимизиране на реално съдържание от уеб и този път това беше страница от сайта на Темпо едюкейшън.
Събитието беше подкрепено от партньорите ни ICN.BG и Netpeak България.

Как мина събитието според участниците, какво се хареса и какво ни препоръчаха, ще споделим в следващите редове.

 

Какво ви хареса?

Компетентността на презентациите, особено в сесията за seo. Милена

Конкретните примери и съвети. Велислава Георгиева

Темите за seo и за графично оформление. Работата по конкретен проблем. Цветанка Митрова
Хареса ми достъпния начин, по който беше поднесена информацията. Аз, като човек, който не се занимава с маркетинг, разбрах всичко и ми беше много интересно.

Добре подбрани теми, представящи в детайли тематиката. Петя Стоева

Форматът на събитието; лекторите; времето за работа по задача; обратната връзка лекторите; промо код за SerpStat;

Личният опит и съвети. Добре систематизираната информация.

Какво не ви хареса и  можем да подобрим?

Ако му казвате тренинг, направете го тренинг. Отдавна лекционния ти формат не се приема за тренинг. Милена
Продължителността – може би трябва да се увеличи хорариумът. Например 2 дни продължителност. Велислава Георгиева
Може би неприятното ми беше, че трябваше да работя в екип за редакцията на текста, с който екип не бяхме на едно мнение. Петя Стоева
Работата на всяка група да бъде показвана и анализирана на екран, за да могат всички да придобият представа на подхода, грешките, добри идеи. Добре да се включи част, в която презентаторите да отговарят на конкретни въпроси на участниците, свързани с текущата им работа (сайта, който разработват). Така участниците ще получат конкретна обратна връзка за това, което правят.
Понякога лекторите се повтаряха – би било добре, ако предварително са гледали презентациите си и те са събрани в един файл, който следва единна логика и подредба, покриват различните страни на писането на текстове за уеб и надграждат. Събитието би било добре да таргетира по-начинаещи, защото за хората с известен опит, дори и не много голям, добавената стойност е по-малка. Би могло събитието да се раздели на 2 – за начинаещи и напреднали. Добре би било да се включат повече примери и действителни казуси, проблеми, с които лекторите са се сблъсквали и как са били решени. Включването на повече практически съвети също би било важно, тъй като това е основен takeaway от събитие с такава продължителност, която не позволява да се навлезе в прекален детайл в нито една от темите. Също така, текстът, който беше разгледан, не беше особено подходящ. Би трябвало да се разглеждат различни типове текстове и да се дават конкретни насоки за писането им – продуктови, блог постове, генерално за сайт, за социалните мрежи. Смятам че създаването на текстове трябва да бъде разглеждано основно в контекста на мобилните устройства (сматртфони), тъй като консумирането на съдържание през тях вече надмина това от компютри. Допълнително при наличие на версия на сайт за desktop и такава за mobile, Google вече индексира тази за mobile, което е още едно доказателство за посоката, в която вървим. Така че информация като дължина на параграфи, responsive design и как това се отразява на писането на съдържание за уеб би било доста полезно. Относно обстановката, би било добре в паузите да се пуска малко лека тиха музика за настроение. В началото също така би било добре да има icebreaking игра, която да запознае участниците с лекторите и помежду им. Това е особено важно когато е включена работа в екип.
Може би по още няколко думи за SEO оптимизирането. 


Резултатът

Текстът беше преобразен така:

 


 


1 comment

Коментарите са изключени.