Лукрат предостави 5 % от приходите от регистрации за семинара Световен ден на ползваемостта в България 2009 за кампанията на Спасителен център за диви животни Зелени Балкани – Втори шанс за дивите животни.

Семинарът беше част от международната верига World Usability Day – над 200 събития по цял свят. Основни акценти на семинара бяха новите идеи, практики и опит по темата Ползваемост, представени от топ имена от IT бранша в България. Наред с това се постави и предизвикателството как да се проектират ползваеми информационни технологии, които едновременно да щадят и ресурсите на планетата.

Средствата, предоставени от Лукрат, ще бъдат използвани за лечение, рехабилитация и отглеждане на ранени диви животни, постъпващи в спасителния център през зимата. Много от тях са защитени видове, жертва на бракониери. Други са пострадали от студа и липсата на храна.

Подкрепете кампанията чрез SMS

Екипът на Лукрат призовава всички, които искат да подкрепят кампанията.

Към сайта на DMS - дарителски SMS-и

Към сайта на DMS - дарителски SMS-и

Изпратете дарителски SMS за кампанията Втори шанс за дивите животни

  1. Напишете SMS с текст DMS OREL (текстът трябва да е на латиница).
  2. Изпратете съобщението наномер17 777 (еднакъв за трите мобилни оператора).
  3. Ще получите потвърждение по SMS, че сте дарили за кампанията “Втори шанс за дивите животни”.

Даренията се правят чрез системата Единен дарителски номер (DMS), предназначена за набиране на средства чрез благотворителни SMSи на номер 17 777, eдинен за трите мобилни оператора. Изпращането на 1 SMS се таксува с 1,20 лв. с ДДС. DMS е проект, който се осъществява в партньорство от Български дарителски форум (БДФ), Фондация Помощ за благотворителността в България (ФПББ) и мобилните оператори GLOBUL, VIVACOM и M-Tel.


1 comment

  1. Alexo56каза:

    Отлична идея, животните и природата все повече ще идват на дневен ред така че всяка инициатива е добре дошла.

Коментарите са изключени.