Преди няколко седмици получих безумно писмо, чрез което някакви ентусиасти от младежката организация на СДС подканят хората да им посещават сайта. Изуми ме начинът по който се обръщат към получателите и изобщо цялата идея на писмото. За правопис, форматиране и елементарна ползваемост да не говорим.

Не мисля, че една уважаваща себе си организация трябва да допуска подобна излагация. Изглежда отчаянието е отключило този помитащ творчески процес.

Ето снимка на писмото в оригинал (със запазени форматиране, подредба на текста и правопис).

В отговор им изпратих следното:

Здравейте,

Това, което изпращате на хората се нарича СПАМ и не е законно. Странно е, че го получавам точно от организация като вашата, имайки предвид за какво се борите. Вероятно чрез него целите не да набирате гласоподаватели, а да демонстрирате невежество, чрез което да откажете евентуалните такива да гласуват за вас.

Никога, по никакъв повод не съм предоставяла електронния си адрес на вашата организация. Не съм ваш приятел, нито съмишленик, нито смятам да да гласувам за вас.

Моля, изтрийте електронната ми поща от вашата база данни и никога повече не ми изпращайте лошо форматирания си, неграмотно и невъзпитано написан спам.

Дълбоко се надявам, че участието ви в изборите ще завърши с отрицателен резултат, а некомпетентността ви ще остане единствено в границите на България.

Антоанета Цанева


3 comments

 1. Николайказа:

  Браво Тони!
  Дълбоко се надявам, че участието ви в изборите ще завърши с отрицателен резултат, а некомпетентността ви ще остане единствено в границите на България.

 2. Жороказа:

  Тези дечица май все още си мислят, че младежката организация е трамплин за „голямата политика“. Жалко за тях. Все пак е добре да получат и отзиави за дейността си. В БГ има много хора, които трябва да бъдат свалени на земята. Хубаво си им го написала!

 3. Според Закона за Електронната търговия, действието на лицата които са ти изпратили спам, са в нарушение на точка 4 от раздел „Непоискани търговски съобщения“:

  http://www.ccit.government.bg/Common/Documents/RetriveDocument.aspx?LanguageID=1&DocID=361

  По този начин тези хора са нарушили законите, което е показателно както за некомпетентността им в Интернет, така и в нелоялните практики, които са склонни да използват.

  msds.bg заслужават да бъдат блеклистнати на всички БГ сървъри и сайтът им да бъде свален. Това е и възможно, но за съжаление трудоемко и ако си истинска ентусиастка тогава можеш да предприемеш подобни стъпки.

Коментарите са изключени.